Total forvirring!

Idag, etter dager, uker og måneder med venting, dukket brevet endelig opp i postkassa. Brevet som inneholdt budskapet jeg har ventet så lenge på. “Nå kan vi tilby deg time hos ny behandler, møt hos oss neste uke for time med mister X!”

Kort og greit, svart på hvitt. Brevet inneholdt jo så klart diverse andre opplysninger sånn som egenandeler, frikortgrense, adresse og telefonnummer. Og sist men ikke minst sto det: “Dersom du ikke møter til timen og vi ikke hører fra deg innen 24timer vil du miste ventelisteplassen du har hos oss. Dette medfører at du da må gå via din fastlege å få henvisning for igjen å bli pasient hos oss.”

Sånne formaliteter som selvfølgelig må med, men som for meg fremstilles på en brutal måte. Akkurat som om ikke JEG har ventet på dere! Det er faktisk JEG som har ventet siden slutten av mai på at dere skulle finne en ny behandler til meg. Men dersom JEG skulle være så uheldig å være sen ute, eller glemme å gi beskjed til dere, ja DA er det plutselig kroken på døra! Men det har ingenting å si at DERE har brukt 3 mnd på å kunne tilby meg time!

 

Sånn, da var den frustrasjonen ute! Og nå kommer jeg dit jeg egentlig ville med dette innlegget. Jeg hadde forventet å føle glede, eller iallefall lettelse over endelig å ha fått en ny behandler. Men informasjonen i brevet ga meg ingenting. Ikke noen positive følelser iallefall. Istedet sitter jeg her med panikk, angst, uro, frustrasjon og fortvilelse.

Hva gjør jeg nå? Hva har jeg begitt meg ut på? Enda en ny person som skal få lov til å komme innom muren min (les: prøve). Enda en som skal sitte og lytte til all klagingen min her jeg lever i verdens rikeste land, mens barn på andre siden av jorden går til sengs sultne og uten klær.

Tusen tanker farer gjennom hodet mitt og jeg tar meg selv i å lure på hvilken taktikk jeg skal bruke denne gangen. Som så mange ganger før er piggene ute lenge før jeg har nådd kamparenaen. Man må velge sine kamper med omhu, sier folk. Men hva skal man gjøre når man ikke vil kjempe, men ikke har noe valg?

Jeg kjenner redselen sitter i brystet, klemmer som en klo over lufterøret mitt og gjør den sommertunge luften enda tyngre å puste i… Denne gangen skal det gå, det MÅ gå…

 

8 thoughts on “Total forvirring!

 1. Kjære Tine!!
  Endelig, endelig!!
  Veldig glad for å lese at du har fått innkalling!
  – Med alle formaliteter som må være med..

  Men jeg er så enig med deg;
  «har man dårlig erfaring med systemet»,
  føler man seg så liten og sårbar..
  – Og da en møter disse ordene,
  svart på hvitt, kanskje med uthevet skrift,
  om at «møter du ikke opp osv»,
  føler man et enda større press, og nervene vokser…

  Og som du sier; hva skjer; ny behandler, nye forklaringer,
  nye beretninger, nye tårer, nye klumper i halsen…
  – Jeg håper du er deg selv, Tine, og at du klarer å formidle
  dine følelser på den måten du gjør her…
  – Nakent og ærlig…

  Sender deg gode tanker og klemmer!!

 2. Unnskyld- unnskyld, Jeanette :'(

  Hadde akkurat kommentert et innlegg “Tine”,
  og navnet hennes ble “automatisk” med meg hit!!

  Beklager, beklager!!
  Vit at jeg mente Jeanette <3

 3. De ber jo bare om å få tilbakemelding innen for 24 timer om du ikke har mulighet til å benytte deg av timen. Så noen andre kan få den om du ikke kan møte, da ringer man å finner en dag som passer deg 🙂 veldig bra du har fått ny behandler. Håper at han er flink og at dere får kjempe kjemi 🙂 Lykke til!

  1. Hehe, jeg vet det ang tilbakemeldingen ? det ser bare så brutalt ut når de i tillegg skriver at du mister tilbudet dersom du ikke sier fra. Men joda, skjønner godt hva som menes.

 4. Så flott å høre at du endelig har fått plass! Dog kjenner jeg meg igjen i bekymringene dine. Først og fremst så har du helt rett, det er jo faktisk DU som har ventet på dem. Det tar så uendelig lang tid før noe skjer, at det rett og slett er helt kvalmt faktisk.

  Det er jo også et kapittel i seg selv og skulle åpne seg opp til nye personer hele tiden som du sier. Det er vanskelig å si hva man kan gjøre. Håper det blir en match og at den nye behandleren kan hjelpe deg. Det vil nok gå mye bedre enn du tror! Lykke til;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *